R&B flashbacks



Tre gammla flashbacks

miracle oil



Måste bara tipsa om denna produkt som är en vårdande, värmeskyddande olja till håret. Det tar bort frissigsa toppar och gör att håret ser vårdat och fint ut. Efttersom den inte är krämig utan bara oljig så blir den inte fet på samma sätt, fast man kanske kan tro det. Man kan ha den i både tort och blött hår och funkar när som helst. Det finns en för lite tunnare hårstrån och en för tjockare hårstrån som mina ungefär. Finns att köpa på frisörsalonger!

fross söndag med kär vänn



En inte så händelserik söndag. Väldigt mysig dock, som den ska vara. Det är som vanligt att man känner pressen arr nu är det söndag så nu borde jag plugga. Jag trottsade det och ser det så att jag har en skol vecka framför mig trotts lov, bara det att det är sovmornar, inga raster, lunch hemma och tidigare avslutade dagar. Plugg ska det nog bli ändå trotts mys söndag. Det typiska mamma, dotter, IKEA och storhandel pågick på eftermiddagen. Köpte inget roligt  på IKEA, däremot några nya kuddfodar på ICA, får se om dem passar.

Efter lite kinamat från stan och upphämtning av Linn så var vi hemma och kollade tv. Nio-filmen blev beck tillsammans med MASSA gott. Tanken var även nyttiga grönsaker och dipp, men det skippade vi för vi blev mätta som få. Man skippar det nyttiga såklart! Jag hade jätte mysig kväll med mina kära vänn Linn, så nu ska jag ta en snabb varmdusch för att sedan krypa ner i sängen och sova. Imorgon är det lov men plugg. /

så mycket bättre

Tjugo minuter kvar till första avsnittet att Så mycket bättre. Ikväll ska jag bosätta mig i vardagsrummet framför tvn i mörkret alldelsens ensam tillsammans med grönsaker & dipp och favorit chokladen 70% med pecannöt och havsalt. Släcka ner hela huset ska jag göra så inga läskaiga figurer får för sig att någon är hemma här för då tänker inte jag öppna i alla fall! Mina vänner är borta och gör annat och familjen är också borta och gör annat så jag ska mysa ner mig och bara njuta av frid och fröjd i huset som inte är varje dag.

Btw så kom det några och bus eller godisade oss här hemma, så jag gav dem varsin cake-pop för att vi inte hade något hemma. När jag sedan gick hem från affären en halvtimme senare så ser jag dem där killarna ståendes vi gatan och äter sitt godis. Så säger ena killen ba, åh jag ska ta min klubba (Cake-popen ser ju ut som en klubba), hans reaktion var - Åh det smakar ju som är vanlig klubba. Sen - SHIT VA GOD!!!!, upprepade han sig till sina kompisar. Evelina har inte vågat smaka sina änu så har inte fått någon rekation på mina små cake-pops. Jag tyckte i alla fall om dem!!

Nu lämnar jag datorlivet och laddar upp för myskväll i soffan! /

birthday makeup



Resultatet från att födelsedagsbarnet Evelina (Grattis till 18 år för femte gången tjejen!) kom förbi mig idag och ville bli sminkad till första krogenrundan. /

evelina 18



Gårdagen hos Evelina var 100 procent kick-as!

Cake-pop



Stessig dag är allt jag har att säga. Jag gick upp i tid, ställde klockan trotts ledighet. Började med allt i tid för att jag vet att jag är tidsoptimist. Började med bakning och paketinslagning klockan 12 ungefär. Ändå var jag en kvart sen hem till Evelina där det var fördelsedagsfirandet. Höll på med dessa Cake-Pops HELA dagen. 40 min + ugnstid stod det att det skulle ta. Typ 4 timmar tog det.. Men det var det värt för fina och goda blev dem. Blev som en personlig present till Evelina utifrån den presenten som var från oss i tjejgänget. 

Blev en snabbfixning med ett läppstift för att det skulle se lite med fixat ut, sen var jag iväg och en förjäkla kul kväll hade vi och maten evelina lagade var.... STÖRT JÄVLA RESTURANG FANTASTISKT GOD! Bilder kommer imorgon. Det var som att äta tapas på en rästurang på stureplan. Efterätten var ett ända stor Mmmmmm... Lyckad kväll, verkligen!! /

look on the bright side of life



Imorgon är jag ledig. Egentligen inte med tanke på engelskauppsattsen som ska pluggas med, men ändå. Känns skönt att inte behöva lägga sig och känna sig pressad att sova för att inte vara trött imorgon, sovmorgon liksom. Imorgon kväll rör jag mig till min kära vänn Evelina, på lördag fyller tjejen 18 och imorgon ska hon firas! Änn är jag inte 18 så jag får ju inte följa med tjejerna på Eve's första utgång, men som tur är kommer jag ha alla mina tjejer brevid mig på min första utgång eftersom alla då redan är 18. Look on the bright side of life. Nu stänger jag ner all elektronik och går in för att skissa lite, sedan godnattsaka med den nya engelska boken Ways of Seeing. Konstbok, namnet säger endel också! Puss /

all in black


Eye-liner och en topp ur garderoben, inköpt till julafton i 2005. Då till en midjelåg knälång svart kjol, nu till högmidje jeans, silver halsring och svarta ridskoraktiga(dem från vagabond). Regnig dag och snart Halloween = all in black.

color ends






Random pics. Färg inspiration från 2011-2012 hårtrend - Colored ends


days past but new comes


1. Hair doo in crazy colors on the creative platform. (Imorgon blir det att jobba med gult och blått!!) 2. Traskade in på Panduro och köpte ett startkitt med skiss pennor. Nu ska jag börjar släppa ut mina kreativa utbrott på papper ist. Får se hur det går! 3. Fick med mig en freddieg. t-shirt från Fredric på praktiken.

mixed


Körde idag på farsans stickade tröjja som kommer bli min älsklig. Bilderna beskriver kombon. Brun rosa toner i ansiktet med svagt ifyllda rundade bryn.

sharp style


Inspirerande bilder by Signe. Fantastisk styling, vet ej vilka som står bakom den.

on my way


Nu tar jag mig till parktigen i pappas gammla polo och knähöga stövlar. Naturlig makeup och hår.

round it goes


Den här dagen. + brunguldig mjuk sotning.

kritisk granskning




Dagens sysselsättning på praktiken har varit att kritiskt granskat lite med bilder som jag tog med fotografen Robert och modellen Ellinor. Snart är dem färdiga för användning, längtar!!! Bilderna är långt ifrån perfekta, men trotts det kan jag kolla på dem och känna att jag verkligen lärt mig något av den här första portfoliplåtningen, och det är en egobost bara det, trots o-egobostigt resultat! Dock blev dem röda läpparna PERFEKTA, både i symetri och skarphet. Det pirrar i magen bara av att få zooma in dem och känna att dem där har jag gjort, all by my self.

Imorgon är det praktiken igen och då ska jag äntligen få börja leka med lite löshårs delar som ska förberedas till Mia's stora hårvisning. En titt in på M.A.C Cosmetic blir det också! /

John Galliano gör fiskbensflätan



John Galliao uppdaterar fiskbensflätetrenden från en fläta till två. (Spring 2012)

rainbow inspiration



Kvällsinspiration. Ska nog ge mig på att pröva något liknande, Älskart!!!!!!  - Signe

twisted


Dagens, foton av min vänn Ina.

Skolan idag slutade med att jag åkte hem vid 10. Första lektionen var inställd, 1,5 timmes ingenting. Min engelska uppsatts som jag jobbar med gick inte att öppna i skolan vilket betydde att jag inte skulle kuna vara med på engelskan heller. För att inte kasta bort massa tid åkte jag hem och pluggade ist. Nu fortsätter jag med min engelska så den blir färdig någon gång! Jag har lagt ner äckligt mycket tid på den men det verkar som det ger resultat. Mamma ifrågasatte om jag kopierat en faktatext ur en bok, för att det lät så bra. Hoppas bara engelskaläraren tycker detsamma! /

veckans mode & skönhetsblogg



Klickar man sig in på mode & skönhetsavdelningen på blogg.se så finns jag där som veckan blogg. Massa kul och framförallt smickrande!!! Tack så jätte mycket Karin och blogg.se!

dubble


Dagens

Söta Carro har varit utomlands så vi tjejer fick den där jätte snygga "dubbel" ringen som sovenir present. Passa perfekt med mina anndra ringar!

a cup with cake



Nu sitter jag i min nybäddade säng och nickar till var tionde sekund. Uppladningen på bilder ska ju ta sån tid också....
Spenderade kvällen med mina favorit tjejer. Det blev en mini reunion eftersom vi inte träffats exakt allihoppa sammtidigt på väldigt, väldigt länge. Det var efterlängtat vill jag lova! Jag bjöd på tee och hallon och vanilj-cupcake med nutella, kakao och cream cheese topping. Dem bjöd på ägigt sällskap.

Ska skynda mig i säng nu så jag är utvilad tills imorgon. Då blir det plugg söndag som bara den!!!! /

pure beauty with a strong twist



Min obeskrivligt vackra vänn Evelina kom förbi mig igår och jag fick leka på henne som min smink och hår modell. Hon äger!

Versace for H&M


Källa

H&m's sammarbete med Versace. Inspirerande bilder! Inte mycket helfärgat. Däremot mycket mönster, olika material och massa olika former. Deltaljer överallt, inte en detalj, utan många. Jag gillar byxorna, väldigt kreativa och inspirerande. Klänningarna är fantastiska plagg för att säljas på h&m.

retro nail style



Gjorde idag lite svartvita retronaglar att matcha till min Höstens favoritoutfit någon dag kankse. Den Svart-Vita höstoutfiten dvs.

fashion att work



Lite inspiration från ELLE uk's ewtra bilaga Fasion at Work.

Läs det!!!

every day is one day with more experiance


english essay and a book from the 19th century



Egenligen skulle jag vilja kolla runt på bloggar, bilder och nyheter om allt som skulle kunna inspirera mig. Jag har två olästa ELLE tidningar som jag önskar att jag hade tid att läsa. Istället har jag sysslet med en engelska uppsats om kameran och en bok skriven på 1800 talet. Jag var hemma från praktiken för jag kände mig sjuk och mådde dåligt igår och imorsen men nu börjar jag repa mig så efter ett bad med läsning och musik känner jag mig tillräckligt pigg för en dag på praktiken imorgon. När jag är klar med uppsattsen kanske jag ska lägga upp den här, jag har ganska många tankar om kameran som vore kul att dela med sig av. Vi får se vad betyget blir... haha jag är gräsligt dålig på engslska så sålänge det inte blir IG kommer den nog hamna här! Jag lla ner jätte mycket tid på ett annat engelska arbete och vekligen krigade för att få den så bra som möjlig. Resultatet blev G. Inte ens ett G+..... Plugga blir följden av de! /

fiskben + hårspänne










Fyra lika, men ändå olika frisyrer på min älskade vän linn.

IELTS application



Detta låg i ett kuvert på köksbänken när jag kom hem idag. Nu börjar det närma sig!!!!!!!!

omgjort

Före:


Efter:



Gjorde en shorta som jag köpt på myrorna för kanske ett år sen lite roligare. Den har bara hängt i garderoben för att jag tyckt att den haft så stora ärmar och konsiga muddar på ärmarna m.m. Så jag gjorde den användbar helt enkelt! /


pusskram



Nu ska jag mysa med plugg och linnsan. Vi ska göra vårt bästa för att komma någon vart i plugget har vi bestämt. Så nu jävlar, förra gångaen var inte fullständigt lyckad men idag, då gäller det!! Fick btw hem nya ELLE, det ser lovande ut!/

hallongratäng till söndags filmen



Nu har jag laddat ner en film, A little bit of heaven. Ska krypa ner i sängen och kika på den och till det ska jag äta den smaskiga hallon gratängen jag gjort. En jätte enkel, nyttig och framförallt GOD! Bjöd Ina och Rebecca på den förut och dem tyckte det var jätte gott.

Recept:
Hallon
30% cream fräsh
Rivet skal av lime
Mandlar (eller valfria nötter)
Kokos

Sätt på ugnen på ca 200 grader. Häll i frysta hallon i en pajform. Storlek beror på hur mycket man gör men jag brukar ta en liten typ 10 cm stor för 2 port. Riv limeskal, ca en halv för 2 port. Blanda med ca 1-2 dl cream fraich. bred ut creme fraichen över hallonen. Ha på hackade nötter och kokos. Ställ in i ugn, ca 20 minuter eller när det börjat bubbla. Ha på några bitar mörk choklad. Ät och njut mina vänner!!

Kate Moss



Kan inte låta bli att komentera dessa bilder,
Kate Moss på Paul McCartneys bröllopsefetrfest i en moderniserad 60-tals klänning från Lavin. Hon bär upp det med naturlig makeup, endast ytterst lite rosig rouge och en silren tigth frisyr med slarvig volym på höjden. I Like!

Källa


Lady Gaga in campaign for M.A.C

Såhär skrev Kate Sharpland på webbsidan telegraph om Lady Gagas campaign för M.A.C cosmetic, då de lenserar ett läppstift tillsammans i förmån för AIDS:

A new short film, directed by Ruth Hogben, premiered yesterday on Vivaglam.com to unveil The Masterpiece, a spectacular dress that Gaga's creative director and Mugler designer, Nicola Formichetti, designed for Gaga as part of the Viva Glam social awareness campaign founded by makeup company M.A.C to raise awareness of HIV/AIDS and support people affected by the disease globally.

In two years, M.A.C has raised $55 million for the M.A.C AIDS fund. In February this year Lady Gaga, spokeswoman for Viva Glam, upped the bar to aim to raise $250 million by July 2012 when the XIX International AIDS conference is held. And since then M.A.C have raised $224 million, with Gaga urging her little monsters to help raise the extra $26 million to reach the target by going out and buying a lipstick for their girlfriend, boyfriend, mother or sister.

Hogben's film is the apex of Gaga's time as the Viva Glam spokeswoman, and a truly collaborative project, as Gaga and Nicola also asked fans to send them self portraits, then incorporated these into the design of The Masterpiece, the dress that is revealed in the film.

M.A.C have also released a behind-the-scenes film of Gaga and Formichetti talking about creating the dres and how she steals make-up ideas from her experimental fans:



Lady Gaga är ett levande konstverk. Fascination!

swedish spring hair


Kollage by me

Lite hårtrenden från Svenska modeveckan, vilket var ett tag sen, men valde ut mina svenska favoriter inför sommaren.


vinröd jumper



http://sannaknows.blogg.se/
http://angelicablick.se/

Älskar denna jättefina jumpern/koftan som jag sätt sitter på både Sanna och Angelica. Verkligen en vill ha!
Finns här!

London life part 2



Blandade bilder från London!

Bilderna säger ganska mycket bara dem. Åkte och "hälsade på" skolan som låg lite utanför city. Ett rött tegelhus med högt i tak och ekande korridorer. Det låg som mitt i ett bostadsområde, jätte mysigt! Fick med mig en jätte inspirerande mode/smink/hår/styling/foto tidning där ifrån. Köpte även med mig en britisk ELLE för att fylla på samlingen. I matbutiken hittade jag hopp om nyttig mat även i England. Verkar som att Jamie Oliver har gjort någon påverkan iaf! Det ser ljust ut /

scones



Klockan 07.15 ringde min klocka, inte utav ren olyckshändelse utan jag ställde den faktiskt då. Gick nämligen upp och gjorde nybakta scones till mamma och pappa, sen bjöd jag på frukost på sängen. Min kärlek till dem och ett stort tack för deras stöd i London. Glada blev dem trotts den tidiga väckningen. Pappa var dock redan uppe och var ute och cyklade vilket jag inte märkte förens han kom hem, precis i tajming när frukosten var klar. Mamma däremot är en sömntuta så hon hade nog gärna sovit längre, men sånt får man ta om man vill ha frukost på sängen!

Nu ska jag kolla Vampire diaries och sen ta en promenad för att rensa tankarna lite. Får se vad dagen leder mig! /

not much to offer

Har inte mycket att komma med denna dag. Är jätte trött och sliten, mest stressad. Borde egentligen försökt gå och sova något tidigare men det är inte lätt. Med tanke på att denna vecka bara innehållit två praktikdagar, vilket verkligen inte är en börda, så borde jag inte vara så trött som jag är. Har ju haft en weekend vacation f G s!! Men ska försöka vila upp mig denna helg, göra saker jag behöver göra, slappna av, tänka igenom vardagen, läsa lite, hitta inspiration, umgås med vänner och familj, ge lite kärlek och uppskatta allt jag har. Fick tips om en bok jag nog ska läsa, Ways of seeing. Bara titeln låter som en djup Louise bok. Nu ska jag sova. /


nörd



NU går jag in i engelska världen med rosettastone!! NÖRD. Har inte tid med bilderfna från lodon jet... men får ta det i helgen! /

first London style by me


london life, del 1



London är otroligt! Massor olika stilar, världar, språk, färger, byggnader, liv m.m. Byggnaderna är stört fina. Jag älskar Engelska hus av alla sorter. Det tråkiga är att husen kan se likadana ut på ett östermalmområde som på ett rinkeby område, jätte fina byggnader och former, skillnaden är att på de fina områdena är husen uppröstade, nymålade, har inte skräpiga gator, m.m, och på det inte fina områdena är det tvärt om. Det är så tråkigt när det finns så fina hus men de tar inte vara på dem.

Tågstationen var ascool. Hög, stor och massa detaljer. Kyrkor och bigben m. hus var också otroligt vackra. Dem har sådanna detaljer som är så fashinerande.
Sjukt är alla från början jättesöta ekorrar, men som sedan blir så många så dem blir äckliga. Det var överdrivet många överallt i parker. En hoppade tom upp på emmas ben och börja klättra. Däremot hade dem välrigt många fina fåglar och träd och allt var det var. Det fanns så himmla många miljöer att välja mellan vilket var fantastiskt! Har nog bara sätt en hundra del av allt som finns, men är farshinerad ändå!

Massa mer bilder kommer inom sin tid!!! /

london shopping



Börjar med de jag har minst bilder på, shoppningen. Mer än detta shoppade jag inte. Behöver spara pengar till provet, körkort m.m. så 1000 kr var det jag gjorde av med

- Engelskbok
- Converse - 34.99€
- Lösfransar på en marknad - 10 €
- Springbyxor 25 €

back in vasteras

Nu är jag hemma från den fantastiska staden!! Det har varit 3 coola dagar i staden med blandade intryck hit och dit, och Oxfordstreet i mitt hjärta! Det har varit asa bra väder och det är bra mycket varmare där än här.

När jag kom hem möttes jag btw av ett paket från RosettaStone med hörlurar och sen gick jag in på mejlen och hittade min inloggning, så nu jävlar ska jag börja träna engelska!!!!

Måste komma ihåg att berätta att första koppen Starbucks caffe skollade mig i gommen så huden låstnade, jag fick blåsor, har inte kunat äta utan att det gjort svin ont och det värker än nu. Suck....

Nu ska jag börja fixa med bilder så fort jag kan så jag kan börja med engelskan. Har också lite serier att kolla på. Mycket nu alltså... /

london, let's meet up for a cup of coffe



Nu är allt nerpackat. Tog sin tid innan vi packade så vi höll vikten. Mamma och jag har tendensen att bli överviktiga sånna här tillfällen, men som tur har vi en väldigt underviktig pappa som kan back'a up oss. Man tackar! Nu åker vi snart, får se om jag har tillgång till internet något.

INA - Leta efter en lapp som ser ut som den på bilden!

Massa pussar och kramar till mina kära!!! /

picking ut



Har denna lördag pysslat med massa inför resan. Haha, låter som att jag ska vara borta en evighet, men jag vill ju göra den fulländad. Har plockat ihop vad jag ska ha för kläder, men har ännu inte bestämt mig. Måste verkligen bestämma outfit för outfit för att jag inte ska ta med mig för mycket plagg, vilket jag i vanliga fall gör och sen tar var jag känner för och kommer hem med halva väskan med oanvända kläder. Tycker det är skit svårt att bestämma nu för dagen jag ska sätta på mig kläderna kanske jag vill ha något helt annat!

Är jätte trött nu och ska lagga efter detta inlägg. Har suttit och sytt in mina vita kostymbyxor och fållat dem för hand, och sen behövt sprättat osv. Drygt! Men resultatet vart mycket mycket bättre än innan. Innan var dem altelens för vida ner till så dem såg bara helt raka ut och har inte mycket passform, nu har jag fixat de. Btw har jag tvättat sönder mina favoritkostymbyxor som jag köpta på solo för någon månad sen. Dem skulle vist handtvättas, märkte jag efter att jag tog ur dem ur en 40graders maskin.... Sovdags nu, får se var jag hinner med imorgon för vi åker hemmifrån vid kanske 13.00. Imorgon gällere! /

sötare



Hittade en gammal stickad mössa i garderoben. Ursprungligen en "baggi/häng" mössa men prövade att vika den och så sött det blev! Pröva ni med med någon skruttig mössa, den kanske kan bli jätte fin med lite omformulering. Jag ska iaf ha med mig min till London, in case att det blir lite kyrligt! Har dock kollat vädret och det ser lovande ut. Soligt med lite moln och mellan 15-20 grader. I'm happyy!

Leta /

sol, vind och löv


Bilder från idag.

Åh, så härligt väder det varit idag. Sol, inte så mycket blåst och MASSA höstlöv liggandes överallt. Började dagen med en powerwalk mrunt hägervallen. Den promenaden äör verkligen den underbara starten på dagen. De må vara min bästa avslappning/inspirations/analyserings runda. Jag har all tid i världen att tänka på allt som händer i mit liv och verkligen hinna tänka på hur jag ska hantera saker och gå till väga med saker. Jag kan gå och gå och sen kollar jag upp och har glömt att jag gått den bit jag gått. Är verklligen i min egna bubbla när jag traskar uta bland åkrarna. Underbart är det!

Åkte in till stan med systern vid lunch för att köpa lite grejer till London resan. Shoppade gjorde vi självklart inte men lite smycken kunde man få inhandla sig! Gick även och tog passfoto på stationen som ska vara med i ansökan om att få göra IELTS provet. Hatar passfoton!!

Nu ska jag måla lite naglar, plocka ihop lite outfits, tvätta lite och börja pa a acka. Imorgon vid 3 åker vi, wihioooooo!!! /

this day


Today

idol mys, bra mys

image descriptionimage description
Två mobilbilder från gårdagen.

Igår mötte jag upp Linn, Amanda, Emilia, Emma och Olivia vid ica för att handla godsaker inför en idolkväll hoss Linn. Godsakerna åts typ upp före idol äns börjat som vanligt... Efter en jätte mysig kväll med fantastiska människor åkte vi hem vid ett och jag kröp ner i min stora underbara säng och somnade direkt. Underbart att vara så trött så man bara slocknar!

Tack för kvällen söta tjejor! <3 /


tortyr



Dagens sysselsättning i skolan. Helt klart inte riktigt vardagligt. Storyn bakom är TORTYR. Uppskurna munngipor, frätande syra i aniktet, slag sår och blåmärken. Som vilken dag som helst för Antonia.

neptunus + 60 tal



Är så himmla trött så bjuder bara på dessa bilder.

Hår och make från provet. Jag fick i uppgift att göra en tolkning av planeten Neptunus + 60 tal. Vi fick en lapp med fakta om planeten och utifrån det skulle vi bygga något i hår och make. Inte den mest normala insperationskällan. Denna faktan gick jag efter:
- Neptunus är igenkännd genom den stora mörka fläcken, som nu mera är borta och istället finns små mörka fläckar.
- Atmosfären är blå i färgen.
- Planeten har solsystemets starkaste vindar.
- På Neptunus rör dig vindarna mot planetens rotation.

Mycker mer fakta fick vi men detta var de jag valde ut. Knasig uppgift men något av den sortens grej jag tycker är roligast!! /

at school

Sitter i skolan och är för tillfället model. Inte min favorit aktivitet kan jag säga! Antingen blir jag jätte rastlös eller så uttråkad att jag håller på att somna... Det är provdag idag och jag gjorde min del på dörmiddagen. Bilder kommer när jag kommer hem. Dock vet jag inte när jag ska hinna då jag slutar 4a och ska skynda mig hem och äta för att sen åka på sista matcn för i år och kanske för en väldigt lång framtid. Sorgligt värre.. Nu ska jag drunkna i hårspray! /

linnplugg



Nu sitter vi och pluggar, pluggar, pluggar. Har fått en del gjort men måste avslöja att det inte är så jätte mycket. Istället har jag inresserats av Linns roliga Illustraions program som hon sitter och gör skolargbetuppgift mer. Önskar att jag hade ps c4!!! Nu ska vi jobba vidare och kanske ta oss kvällens sista kopp tee. Har uppdaterat te skafferiet skapligt mycket så det är lika svårt att bestämma sig varje gång man öppnar skåpet eftersom amn möts av så många goda dofter.

Nu- Hard work work

lite "inside information" om min framtid




Nu är det bestämt, på måndag klockan 14.00 kommer jag befinna mig i London, i London College of Fashion's lokaler på Lime Grove. Där ska jag vara för att gå på öppet hus där man får kolla lokaler, träffa lärare och dem berättar allt om kursen. Troligen som när man går på öppet hus för gymnasieskolor här i Svergie. Anledningen till att jag åker till London för att bara vara med på öppet hus, är för att det är viktigt för mig att det känns bra och äkta. Att allt som står på hemsidan stämmer och att jag kan få chansen att föreställa mig migsjälv gå på skolan i två år. Kursen kostar tillräckligt mycket för att det är viktigt att jag verkligen trivs och känner mig hemma. För er som vill veta mer om vad det är för skola jag ska söka till kan vi gå in här där det står fakta om kusen och om man klickar sig runt kan man även se hur otroligt många andra kurser skolan erbjuder mm.

För att kunna ansöka till skolan krävs det att man gjort ett IELTS-prov och fått en viss poäng. Detta prov ska jag göra om en måndad, 5 november. Trodde att jag skulle ha mer tid att öva och förbereda mig på men om jag inte får tillräckligt med poäng måste jag ju göra provet igen och då är det ända tillfället den 5 december, så jag måste vara på den säkra sidan. Förhoppningsvis klarar jag testet från början för annars blir det väldigt tomt i plånboken då testet kostar 1950 tror jag.

Till hjälp ska jag använda mig av programet Rosetta Stone, som sägs/tros vara ett jätte bra engelska program. Det har sitt pris, men det har det också att få komma in på skolan, så om det är vad som krävs så spelar det ingen roll.

Det här är i alla fall andledningen till varför jag pluggar massa engelska just nu. Så om två timmar kommer Linn hit och då ska jag plugga ÄÄNNU mer. Som tur är blir det roligt när man är motiverad! /

louise´s grova filmbröd

Nu kommer receptet Jessica och Emelie!

Fick för ett långt tag sedan ett recept på min vänn Linns mammas goda morgon bröd. Nu har jag efter några gångers skapande, gjort ett lite eget recept utifrån mina behov och önskningar. (Äter mycket långsamma kolhydrater och protein så bytte ut lite grejer. Så här lyder receptet:

1 bröd

4½ dl filmjölk
2-3 msk honung
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin (Om man inte vill ha det för sött kan man skippa antingen russin eller aprikoser)
1 dl vetekross
1 dl dinkelflingor (Vanliga fiberhavregryn går bra)
3 dl vetegroddar (Kan ha i mer om smeten behöver vara fastare)
3 dl graham eller rågmjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl nötter (Vill man inte ha nötter kan man ha i mer frön eller, russin eller, valfritt)
1½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 rivet äpple eller en riven morot

Vetegroddar till formen

Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Blanda filmjölk och honung i en bunke
- Hacka frukten och nötterna, riv äpplet eller moroten, och ha ner det i filmjölken
- Blanda alla torra ingridienser i en bunke
- Häll i det tillsammans med filmjölksblandningen
- Smörj en avlång brödform och ströa med vetegroddar
- Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter, mer om du har mycket av de "blöta" ingridienserna.

Har tyvär ingen bild på brödet.

londay

Sitter och kollar flyg. Åker mest troligt till London på måndag. Hehe, impulsivt ja! Ska gå på öppet hus på London College of Fasion som jag tänkt söka till, och den sista dagen att gå på öppet hus är på mådag, så det får väl lov att bli så! Tar troligen med mig mamma och pappa också, om dem får ledigt, annars får jag väl åka själv. Är helt uppe i varv i!! Stört att det kommer hända, det går så fort allt man tänker sig nu förtiden. Ska ta ut all energi på fotbollsträningen nu. /

vuxenhandlande


Mobil bild

Kastade nyss av mig jeansen och på mig mjukis kläderna. Jag tog med mig Linn och storhandlade idag på Ica Maxi. Ingen mamma eller pappa eller syskon. Bara hon och jag, snacka om att man kände sig vuxen på förtid. Avchekningslista och allt! För att inte tala om hur konstigt det känndes när man skulle betala, med mammas kort dvs. Innan vi startade storhandlings projektet åkte vi så klart till Erikslunds shopping center. Jag presenterade deras nya tea butik för Linn och vi stor där som rena rama finsmakarna och valde téer. Mös med en fika på espresso house också, med det självklara valet, choklad godsaker!

Nu är jag hemma efter en hemresa i regn med ännu igen Håkan i bilsterion och proppmätt på nötter som moffades i bilden. Ska proppmätt laga mat för att sedan proppmätt äta mat och senare mysa framför tvn med en mörkchoklad med mandel. Förhoppnigsvis går det någon bra film på tv, dock kommer jag nog somna efter en kvart för jag är så trött, så bra film eller inte, spela roll! /


even angels will fall



Ett såndär utbott.

nightfall

Har haft en skön lördag. Morgon promenad vad starten. Sen var det matlagning, och sån här tid spenderandes vid datorn som man inte riktigt vet vad tiden gick åt till. Fick ett kreativt anfall, sen kastade jag mig in i matlagningen och Rebecca kom förbi. En jätte god pizza med mozzarella, salami, lövbiff, ruccola och körsbärstomater. AS GOD! Ina traskade med tiden in i huset och vi alla tre satt oss och kollade 5ans film. Tog en tur in till stan med bla älskade håkan i högtalarna, för att köra hem Rebecca. En kvällspromenad med Ina unnade jag mig också, och kom nu på att jag har match imorgon så ska nog krypa ner i sängen och sova lite. Förhoppningsvis får jag någon sömn så jag inte ligger och hostar hela natten, som tidigare nätter... /

no artist is never morbid




Som jag trodde fick jag mig ett kreativt anfall... Höll på till 2 inatt. Känner att det kryper upp några fler.

RSS 2.0