something out of it

 
Igår efter skolan mötte jag Madde på Westfield gallerian, där jag introducerade henne till snog, och fick lov att bli min första också efter en månad och 2 veckors uppehåll. Sen skulle vi åka till mitt gammla boende och hämta lite mera grejer men när jag kom dit insåg jag att jag glömt dem nycklarna... Så det var bara att åka hem igen. Väl hemma gjorde jag varsin laxmacka till mig och madde och sen hade vi en mysig kväll och satt å prata mm. Dem har inte haft internet här så dem var överlyckliga när jag kunde dela mitt internett, poppis blev man! Dock är det fixat nu idag så nu har vi vanligt internet! Idag har varit min hemstudie dag, som började med en powerwalk längsmed Themsen river med Felica, sen var det lite slöeri med duschande osv, sen vid 14 gick vi till affären och köpte lite mat, bland annat slank det med nutella och digestive, som tillsammans med mörkchoklad ska bli cakepops till kvällens efterrätt. Inte det mäst hälsosamma men mysigt att göra och gott. Känner också att ÄNTLIGEN kan jag baka, och laga mat. Så underbart! Dock kommer nog matkostnaden gå upp i och med det. Den ständigt likadana inköpslistan av ägg, yoghurt, frukt och gröt kommer bytas ut till grönsaker, fisk och kyckling, quinoa, kvarg, ännu mer frukt osv. En mer normal kost ska skapas och det är jag lycklig för. Nu ska vi snart fortsätta bakandet, sen ska jag försöka få lite skola gjort. Är lite svårt när alla är hemma, för då är det lättare att umgår med dem än att stänga in sig på rummet för att plugga. Dock behövs det så ska ägna några timmar ikväll på det! Men nu, till bakande<3

I mitt nya hem

 
Såhär mysigt är det i min nya bostad. Vi delar på en 140 säng, kanske tom 160, vilket går super bra, det blir aldrig äns i närheten till trångt!

scream and shout

Idag flyttar jag, ÄNTLIGEN!! Ska bli så sjukt skönt att bara bo med tre andra tjejer, svenskar dessutom, som verkar supersköna! Det är en liten tvåa typ i en "vindslägenhet" med snett tak och fönster i taket. Mysig vill jag lova! Det kommer bli att kämpa mig fram och tillbaka några omgånger i snöoväder, vi får se hur det går men jag som är svensk och van med snö borde väll klara det! Kommer nog visa lägenheten sen också, så ni få se hur det ser ut. Nu sätter jag på lite pepp musik och sätta fart!

en fredag

 
Redan första minuten när jag gick in i klassrummet/studio-workshop rummet och möttes av att min lärare med en uppmuntradende mening säger välkomen, börja plocka upp sminkgrejerna, så viste jag att detta skulle bli en riktig Louise lektion. Pang poff, det var jag och en annan tjej bara som hade kommit, och fort skulle det fram grejer och börja jobbas. Min energi gick från flåsiga andetag av 3 våningstrappor med 15 kilo väska, till att speed tänkande, flödande creativitet och ingen andning alls av brist på tid för sånt strunt. Vi hade i grupp 30 minuter på oss att komma på en ide som skulle på något sätt skulle passa in på Skönhet, abstarkt eller inte, det fick vi välja själva. På dem 30 minutrarna skulle vi också sminka och styla dem som skulle vara modeller i vår grupp. Det var jag och två andra tjejer i en grupp på fem. (Som makeup-artist vill man helst aldrig vara model då det är roligare och sminka, och man bör inte sminka sig själv till en plåtning.) Vi brain-stormade lite ideer efter orden - Cultur, färg, mångsidighet, cotrast och form. Sen var det studio dax och vi fick det fotat av en annan av lärarna. Det var bland den roligaste lektionen jag har haft. Tycker det är så kul när man bara helt plötsligt blir påkastad energi till att skapa. Annar när man skapar saker tänker man lite för mycket men det har man inte tid med nu, nu ska man bara låta kreativiteten flööööda.

Klockan 2 hade jag en annan fotografering med en av fotograf studenterna. Det skulle vara efter temat, drug addiced, trash, osv. Den mörkhåriga modellen var galet likt Mila Kunis. Det var också en jätte kul fotografering och tycker alltid att det är lika tråkigt att lämna roliga grejerna man gör i skolan, helst vill jag inte gå hem, inte någon av dagarna i skolan. London kan suga många gånger, men skolan är bland det bästa jag gjort!
Kännslan av att kunna känna sig bekväm VARJE gång jag sminkar och gör hår är underbart. När jag inte behöver vara orolig om jag kommer klara av att göra en viss sminkning eller liknande, för nu vet jag att jag kan det. Jag har fått både självförtroende och självkännsla i mitt "yrke", som tillexempel att jag vet att jag många gånger kan ha en någolunda bättre teknik än många andra i klassen, men det säger inte något om att jag är bättre än dom eller att dem inte komma vara bättre än mig när vi går ut skolan. Jag har ju trotts allt hållt på med hår och smink i tre år, och det ända som gör en bättre, är erfarenhet och vana och det har jag skaffat mig. Den dagen dem känner så som jag känner nu, kan man börja gämför vem som är bättre eller sämre, men inte när nästa alla tjejer aldrig hållt på med smink. Jag jämför mig inte med dem andra, det är bara att vara oödmjuk, och jag vet att alla har sin sak att vara bra på och beroende på var som ska göras eller vart man ska passa in, så är det olika för alla, samtidigt som alla är i samma situation att bli dömd och värderad av andra.

Det var länge sen jag skrev såhär mycket, men det känndes som ett bra tidsfördriv! Imorgon flyttar jag företen till en annan lägenhet, en jätte mysig med 3 andra svenska tjejer som verkar vara super tjejer! ÄNTLIGEN känner jag!! Nu ska jag ha myskväll med mig själv, vila upp mig för att bära med mig allt jag packat på mig på 3 månader i detta rum. På tredje våningen ligger lägenheten, så jag har lite trppor att traska upp för md tung packning!

insta pics

1. Dröm bostadsområde vid Regent Park! En dag, då ska det stå L.Linder på postlådan där.... 2. När jag var ute och gick vid Regent part och gick in till Primrose Hill området, som förövrigt är rikemans område och känndis område, så hittade jag en butik som sålde Frozen Yoghurt så jag slog till på en bruk med det och köpte sedan lite färska blåbär och pistagenötter så va den söndagen räddad!! 3. Gick utanför dörren och förvånades över snön som låg på sopptunnan. Det var det värsta tänkte jag, jag som trodde det var Svergie vädret jag åkte ifrån och så kom det till London. Det roligaste är att det var typ 1 centimeter och det stannade knapt på marken utan blev bara vatten, och så sa läraren i skolan, - vi kan vänta in dem som inte kommit än i tio minuter med tanke på vädret... 4. Unnade mig lite mode tidningar. Köpte bland annat den som hete Kurv för 130 kronor och det värsta var att den var riktigt dålig. Snacka om att det sved! 5. Gårdagskvällen spenderades med en kopp te, en skål med frukt och en bok om skönhet! Fint surru! 6. Idag blev det lite sminkning efter smink lektionen så jag gjorde mig en liten egen shoot, i drop in studion, och lånade en najs kamera av skolan och tog lite bilder. Det blev en lite modern 20-tals inspirarad look för vi haft 20-tals tema på lektionen.

20's fashion makeup

Dagens lektion - 20-tals "runway" makeup!

Senaste dagarna

Hade min första London frukost med mina bästa vänner i bakgrunden <3
Nya pjuck på Zaras rea!
London förvånade mig med att Winter wonderland fanns kvar i Hyde pak, det trodde jag inte!
 Springtur med mina nya träningskor också, i Hyde Park
Parisehjul i Winterwonderland

Blev förvånad när jag hittade skorpor inne på Pundland, och med svensk text på!
(instagram bild) Måndags kursens uppdrag inför måndags uppsattsen....
Färggrant och gott!
 
 
 
 
 

In London again

Jag kom till London hel och behållen!! Kom hem sent så det var bara att gå och köpa grejer till frukosten och sen gå och lägga mig. Idag ska jag få ordning på mina grejer, bli lite organiserad och åka och köpa träningsskor. Min garderob är proppfull så ska inte köpa mer kläder på ett tag! Imorgon börjar en fullspäckad skolvecka, det ser jag fram emot!! /


T

Imorgon åker jag tillbaka till London. Känns både bra och dåligt! Har samlat på mig motivation men känns såklart supertråkigt att lämna hemma. Kommer sakna mina päron, mitt hem och mina vänner och familj. Som tur är är det inte allt för länge innan jag kommer hem på spring break. Nu är det sängdas!


Insta pics

Instagram bilder!


RSS 2.0