SPEAK IT OUT LAOUD


Nydushad och redo för avslappning i soffan framför BB. Vi hade nationellt prov i muntlig svenska idag, vilket gjorde gårdagen till en illamående stress dag. Jag känner mig lugn nu, men vet att det är lugnet före stormen, helt klart! Det är en jäkla tur att jag har lov så jag kan sätta mig ner och verkligen plugga för det är verkligen vad jag behöver.

Idag kom nya ELLE i brevisen. Happy face! Jag har bara hunnit bläddra igenom den men ska läsa den ordentiligt i helgen. Nu ska jag slappa efter ett TUFFT boxningspass. Byyyee

en gammal ur vouge italia

Vouge Italia September 2009


styled by: Karl Templer
hair: Julien d’Ys
makeup: Path McGrath
ph: Steven Meisel
models: Sasha Pivovarova och Ash Stymest

the kooks - she moves in her own way


- 50 riksdaler


Myrorna, 50 riksdaler

it's a situation

Jag kom hem!!!! Tog halv sju tåget till stan. Det var typ inge people på tåget, skööönt! På bussen från stan sommnade jag, sen hände en liten situation. Jag somnade, och när jag vaknar så sätter jag mig upp kvikt, drar bort dreglet från mungipan och tänker vart är jag. Människor går på bussen och jag kollar ut. Jag är på den hållplatsen jag ska hoppa av, bara de att jag är på andra sidan vägen. Alltså, jag sov, jag vaknade inte, bussen åkte till station i skultuna, där den vänder och åker till stan igen, plockat upp nya människor som skulle åka till stan, och sen börjat köra mot stan. Shit tänkte jag och tryckte på plingan och hoppade av på tredje hållplatsen i skultuna. Om man åker från Skultuna så hoppar man inte av i Skultuna, människor måste undrat vad som var felet. Hela vägen hem gick jag och skratta för mig själv. När jag kom hem ringde jag mamma och hon dog av skratt! Haha, det var en händelse det!

Nu ska jag städa, sen drar jag till mina gammla grannar och slaggar där! Byyyyy


gizelle bunchen

(ph, Hedi Slimane)


at sis

Sitter i syrrans lånade lägenhet och äter choklad och kollar tv. Tågtrafiken i stockholm är katastrof! Strömmen fungerar inte så ings tåg har gått sen typ 5. Beräknad tid att det ska funka var 04.00. Förhoppningsvis fungerar det vid sex imorgon bitti för då måste jag åka med syster till centralen för hon börjar sju. Tidig morgon för att för min del vara ledig imorgon... Hör av mig med lite roliga saker imorgon om jag kommer hem någon gång. Byyyye

Noomi Rapace in elle US

Noomi Rapace

(Elle US March 2011)





IQ-fiskmåsarna

Praktikdag idag! Dagen har varit fullbokad och vi har pysslar och jokksat med massa grejer inför Elmia-mässan, som är sveriges största hårmässa där Mia ska göra en Avant Garde visning. Jag ska inte med på den men man märker att den händer för det är massor att göra. Vi har sytt löshår, och flätat nio-flätor som är väldigt svåra att göra. Jag skulle aldrig kunna göra en själv utan det är teamwork som gäller. Mia, Carolina och jag teamworkade och fick det riktigt bra!!
Jag fick även vara modell för Mia när hon skulle visa Carro sminkningarna dem ska göra. Resultatet har jag ingen bild på dock... 
Trotts de lagom roliga arbetsuppgifterna, var denna dag såklart rolig ändå när man är med salongens IQ-fiskmåsar.!


Mia, min handledare är bruden till vänster, och Carolina är bruden till vänster.

pretty in pink

(Föjldinlägg av tidigare inlägget - Path McGrath, the one behind Nina Ricci's catwalk makeup)

Detta är en jätte fin och enkel vår/sommar-makeup. Jag har själv aldrig prövat att använda en "kajal"-penna till ögonskugga men jag har hört att det är bra! Det är mycket mer täckande och ger en finare lyster än de flesta ögonskyggorna. Om man känner för att pröva det någon dag så tror jag att det är bäst att pressa en skugga uppepå, bara ett skimmer eller något liknande av den färgen du använt innan. Annars finns det risk för att skuggan väckar sig på ögonlocket. Och förgudsskull, glöm inte att sudda ut ordentligt! Låt det ta sin tid för det gör det, så ge inte upp efter första 10 sekundrarna.





Makeupstore har en produkt som heter High Tech Lighter, som är en blandning av det mästa. Den är krämig i konsistensen, nästan lite klibbig, och är färgad i olika färger med shimmer i. Den kan man använda som highligt, alltså till att lägga lite färgad shimmer på kindbenen för att ge lite lyster. Det är jättefint till sommaren. Man kan också ha den som en läppfärg eller blanda i den i ett läppglans. Men huvudsakligen, kan man använda den som en grund i en ögonskuggning. Den funkar lite som en primer, som man har innan man använder skugga för att skuggan ska fastna bättre, bara att denhär är färgad och shimmrig. Jag hasr aldrig prövat den, men jag vet demhär sakerna eftersom jag praktiserat på MUS Norrlandgatan, så jag hittar inte bara på helt och hållet, men jag kan tänka mig att den är riktigt bra till att göra en sminkning som den ovan. Se bara till att prässa skugga över också, som jag sa tidigare, för annars finns det risk för veck.

Här är tre liknande färger som makupen ovan(om ingen passar kan man ju köpa fler och bland ihopp en egen färg så man kan varriera sig):

HTL - Big Bang

HTL Magma

HTL Orion

HTL Earth


Dessa finns på makeupstore och kostar 155 kronor. Finns också i flera färger.

Hoppas deta underlättade för den som går och undrar hur man ska få till en snygg, trendig och fräsh sommar/vår- makeup!

path mcgrath, the one behind nina ricci's catwalk makeup

Spring 2011
Path McGrath är "kvinnan" och makupartisten bakom Nina Ricci's våriga catwalk makeuper.





source, style.com


patti smith in the seventies

Italian Vouge Beauty:
"Så
Patti Smith sjöng i slutet av sjuttiotalet, så låter refrängen av en snar framtid make-up."
- It will be interesting to see what will happen in the future /L

(Italia Vouge Beauty Mars 2011)

holly madison

Öppnade nyss startsidan till mitt internet och hittade demhär bilderna. Aldrig skulle jag tro att det är samma människa, men det är det. Playboy tjejen Holly Madison när hon var ung. A bit diffrent!



shine as nobody

From darknes to sunshine. Dagen började med dystra moln över huvudet och inga kvittrande fåglar, men jag tog med mig solbrillorna ändå i hopp om lite solsken, och solsken blev det! Systern kom förbi praktiken för att hämta lite grejer av mig och nämner att hon ska gå och köpa glass så jag tvekar inte en sekund på att följa med. En glasspromenad ledde till den jätte stora fina kyrkan två gator ifrån praktiken på Östermalm. Jag blir vekligen super farschinerad av kyrkor. Rena rama konstverken. Under dagen har jag prövad lite frisyrer till fotograferingen, men har inte bästemt än. Man får beslutsångest när det väl kommer till kritan, och jag vet att den kommer att bli värre. Mötet blev också inställt och framflyttat till onsdag. Då ska jag också pröva sminkningar till fotogqraferingen, vilket ska bli mega spännande!




Jag valde att ta kort på den minst fina delen av kyrkan såklart! Baksidan är jätte häftig med små dörrar och trappor. Men stor är den!

feminine vouge

Lite mer bilder från Vouge

 

(American Vouge Februari)



kristen stewart at vouge in february

Kristen Stewart klädde Vouge's omslag i februari, och hon klädde det bra. Jag tycker hon är otroligt jätte vacker på dessa bilder och jag tycker det är fantastiskt vad hår, make, styling, foto och image kan göra med ett utseende. 

(posh 24)


Jag ser henne fortfarande som när hon spelade i första och andra twighlight filmerna. Det var dock ca 3 år sedan men ändå.

Och för att inte tala om nu, slutet på 2010 då hon spelade i filmen the runaways och verkligen såg ut som trash, tycker jag. Det är ett jättebra exempel på vad smink, hår, styling och image kan göra. I LOVE THAT!


Tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av detta:)

let it be

Love the feeling in the pictures


(http://www.themagnetagency.com/)

mood board - cheeck!

Nu är det gjort, en moodbord är påklistrad från min sida. Ska visa den för Robert, fotografen, imorgon så ska vi tankebolla lite. Ska bli riktigt spännadne att se vad det kommer bli av det. Ska dema några makeuper och hårsylingar för att se så det blir som man tänkt sig. Jag är jätte förväntansfull verkligen. Vi får se imorogn då vad vi kommer fram till tillsammans.


mood board for colors

Klockan är 11.18 när jag just nu sitter och klipper och klistrar från tidningar på min säng med inspererande lykke li musik. Klaaddar ihopp en mood bord till en fotografering jag ska göra aldelens själv, som jag fick av praktiken för förra terminen. Så nu sätter jag igång min kreativa tankegång och leeeeeker. Hoppas på resultat!


rules

Jag har nu satt en regel för mig själv på den här bloggen. Det är att inga redigerade bilder får läggas upp. Detta är ändast för att jag alltid förvätarmig att jag ska ha fina bilder, kkonsekvensen på det blir att jag inte orkar redigera dem och då blir det inga bilder allt i stället. Not good! Så vi får se hur bra jag håller den regeln....

och btw så är bloggen inte färdig än, ska fixa header m.m.

= vintage

Här är resultatet på plåtningen jag nyss skrev om. Jag tyckte det vart asa grymt!




http://spectacularstudios.co.uk/artists/index.php?collection=2&artist=mo

vintage

Här är lite bilder från en testplåtning Mia gjorde med fotografen Roy och modellen Siri som aldrig fotats förut. Det var en plåtning med vintage tema och min fantasiska röda byxdress är den som är med på denna plåtning.





= old one

Resultatet på plåtningen jag nyss skrev om.



http://spectacularstudios.co.uk/artists/index.php?collection=2&artist=mo


old one

Tänkte att jag lägger upp lite bilder från en gammalfotografering där Temat var hattar av hår. På denna fotografering var jag Mias assistent. Kan även visa reslutatet vilket gör det ännu roligare!


young entreprenerus

Tänkte att jag skulle dela med mig av förra veckans speciella dag i skolan. Det var faktiskt så att vi tjejer i klassen var i skolan klockan 6 på morgonen, ja seriöst, för att sminka fyra unga företagare från John Bauer som skulle vara med på en stor UF mässa.

Deras logga var orange så dem ville bli sminkade med det och sen ha en stilren frisyr. Fredagen innan kom dem och alla som sminkade och fixade deras hår fick göra varsitt förslag på hur de kunde se ut, och så fick tjejerna välja vilket dem gillade bäst, och då valde dem både min frisyr och mitt smink. Whi, det var verkligen jätte kul att dem gillade det jag gjorde!!

Såhär blev resultatet(jag sminkade och gjorde hår på Julia, hon mörkhåriga åt vänster):

hair in gothenburg

I söndags(27/3) var det dags för götet med Mia. 3 dagars kreativt kaos kallar jag det. Syftet med det hela var Mias del i Schwarzkopf Essential Looks. Visningen hände på träggårn, det låg 50 meter från avenyn. Vi bodde på ett hotell på avenyn som var superfint och frukosten var ljuvlig!



Hotellrummet (Klart man visar hur man bor när man väl sover på hotell)


Jag och Mia


Mia och modellen Lovisa


Jättesöta och duktiga modellen Alma


My place! - Lamporna var som 40 solar, stekheta och dödade de lilla syrat som fanns.


Modellen Malin


Mia at stage där hon visar en snabb långhårsuppsättning


Alla fina modeller!


Fantastiska Mia!


Avslutar med en bild på alla, från mirrroronline.se

Super bra dagar hade jag och vill tacka Mian som tog med mig på det hela:)

RSS 2.0